Osam odličnih sauna u termama Paradiso

Sauna pozitivno utiče na naše zdravlje, izgled i spavanje. Terme Paradiso su se potrudile da svoj kompleks opreme najmodernijim sadržajima koji zadovoljavaju najviše kvalitete i očekivanja svojih korisnika .Sauna masteri će vas upoznati sa sadržajima i uvesti u čaroban svet sauna.

Sauna nas oslobađa stresa. Poznato je da je stres glavni uzročnik mnogih oboljenja. Mir, tišina i topao vazduh u sauna pomažu vam da se opustite i prepustite sebi i uživanju. Za oslobađanje stresa preporučujemo šumsku saunu (temperatura do 85°C, vlaga do 10%), koja takođe odlično deluje na jačanje imunološkog sistema i detoksikaciju organizma.

U sauni se opuštaju mišići i oslobađamo se bolova u mišićima i zglobovima zahvaljujući endorfinu koji se izlučuje zahvaljujući visokim temperatirama u sauni. Endorfin nas oslobađa bola i ima umirujuće dejstvo na organizam. Pored toga, visoke temperature u sauni šire krvne sudove i poboljšavaju cirkulaciju. Nakon treninga se posebno preporučuje sauna da bi se smanjile ili izbegle upale mišića.

Sauna je dobra za oslobađanje tela od toksina. Znojenje u sauni pomaže nam da iz tela izbacimo štetne materije: živu, olovo, bakar, cink i nikl. Način života koji podrazumeva sedenje tokom većeg dela dana utiče na to da nam se toksini gomilaju u organizmu usled nedostatka znojenja.

Čokoladna sauna (temperatura do 43°C, vlaga do 80%) pogodna je za pročišćavanje tela, opuštanje mišića i na kožu vraćajući elastičnost i svežinu. Takođe blagotvorno utiče i na revitalizaciju disajnih puteva. U njoj se svakodnevno izvode program čokoladom, lekovitim mineralnim blatom i algama.

Minerali i ostali sastojci znoja značajni su za održavanje kolagena u koži, koji čuva elastičnost kože i sprečava pojavu bora i opuštanje kože. Za znojenje je odlična bio panoramska sauna (temperatura do 60°C, vlaga 40-55%) koja podstiče cirkulaciju, oslobađa napetost u mišićima i uzrokuje obilno znojenje. Ova sauna u termama Paradiso jedinstvena je i zbog panorame koju nudi. Za kožu je idealna hamam sauna (temperatura do 48°C, vlaga do 50%) ili turska sauna, koje pored blagotvornog dejstva na kožu, imaju odlične efekte i na disajne puteve i pročišćavanje tela. U ovoj sauni možete da isprobate grupni hamam program, koji otvara pore i čisti kožu) i slanu terapiju, koja deluje kao odličan prirodni piling koji koži vraća svežinu.

Nakon odlaska u saunu lakše možemo da zaspimo, a san je veoma važan za očuvanje našeg uma i tela. Za opuštanje preporučujemo hromo finsku saunu (temperatura do 90°C, vlaga do 15%) koja povećava učinke opuštanja delovanjem različitih boja i njihovih frekvencija na organizam i tako blagotvorno utiče na naše zdravlje.

Infracrvena sauna (temperatura 40-60°C, vlaga do 35%) je dobra za znojenje i gubljenje kalorija. Infracrveno zračenje prodire duboko u telo blagotvorno deluje na mišićno-skeletni sistem. Ovom sauna ima velike terapeutske koristi kod reume, artritisa i kožnih oboljenja.

U sezoni virusa i bakterija značajno je da istaknemo i ulogu saune u smanjenju prehlada i gripa. Telo izloženo toploti proizvodi više belih krvnih zrnaca koja štite organizam od virusa. U kombinaciji sa parom, sauna može da pomogne u lečenju sinusnih zapušenja od prehlada i alergija. Za ovo preporučujemo slano-biljnu saunu (temperatura 40-50°C, vlaga 55-65%). So i aromatično bilje koje ispunjava ambijent prostora blagotvorno utiču na čišćenje kože i disajnih puteva. Parna sauna (temperatura 40-45°C, vlaga 45-65%) sa visokom količinom vlage i udisanjem prirodnih eteričnih ulja takođe pozitivno deluje na disajne puteve.

 

Preporučujemo Vam