Mihajlova SUPER IDEJA o velikom naučniku privlači turiste: Ovo je prvi HOTEL posvećen NIKOLI TESLI

 

Putujući po svetu i videvši brojne tematske hotele Mihajlo Cakić (27) je razmišljao da tu ideju sprovede u svom gradu. Pomalo začuđen što se niko ranije toga nije setio, sa porodicom je pre dve godine počeo da planira otvaranje hotela posvećenog našem poznatom naučniku i pronalazaču, brinući o svakom detalju.

 

 

Šifra za bežični internet je kombinacija godine rođenja Nikole Tesle (1856.) i Smiljana, njegovog rodnog mesta u Hrvatskoj. Svaka od 17 smeštajnih jedinica (5 soba i 12 apartmana) opisuje neki od izuma velikog naučnika i na zidovima ima unikatne fotografije, čija autorska prava su otkupljena za korišćenje od Muzeja Nikola Tesla i koje se mogu videti samo u muzeju, u ovom hotelu i u Zavodu za patente u Americi. Najveći je Tesla apartman površine 60 metara kvadratnih.

Na tanjirima u restoranu ugravirana je Teslina formula, a slovo S u vodoravnom položaju kao simbol njegove struje nalazi se u logou. Pošto je i sam jedan deo života proveo u hotelu Njujorker u Njujorku, na ulazu u hotel ispisane su Tesline reči na engleskom jeziku: „Živim u hotelima jer oni nude udobnost kao kod kuće, ali bez tereta i brige o vlasništvu“.

Hotel se nalazi u mirnom kraju Neimara, poseduje garažu, a dobar deo smeštajnih jedinica ima balkon sa pogledom na Avalu ili na Hram Svetog Save. 

 

 

– Celog života sam u sportu i fudbal treniram od detinjstva. Posle šest godina internacionalne karijere u Ukrajini, Belorusiji i Moldaviji vratio sam se u Srbiju i ušao u turizam. Studirao sam hotelijerstvo i imao sam nameru da se jednom bavim time. Ovaj hotel je moj prvi projekat – priča Mihajlo.

 

U mnogim zemljama sveta, sa fudbalskim klubovima za koje je igrao, posetio je tematske hotele, odnosno male dizajn butik hotele koji su sve popularniji. Istražio je tržište i prvi tematski hotel u Beogradu posvetio jednoj od najpoznatijih ličnosti sa ovih prostora.

– Razgovarajući sa prijateljima iz istočnih, bivših sovjetskih zemalja video sam da oni znaju za Nikolu Teslu, Novaka Đokovića, Vlada Divca i Emira Kusturicu i da te sve te ličnosti izuzetno vole i cene – priča Mihajlo i dodaje da je napravljena saradnja sa muzejom Nikola Tesla, pa svaki gost ima pravo na besplatnu ulaznicu.

 

Fotografije i tekst preuyeti sa: pricesadusom.com

Preporučujemo Vam